Logga in

Välkommen till Sveriges Bolagsjurister!

Vi har skapat en ny webbplats som ska göra det enkelt för dig som är bolagsjurist att hitta information om oss och bli en del av vårt nätverk.

I huvudmenyn kan du enkelt navigera och ta del av:

 • Aktuella händelser så som branschnyheter och artiklar.
 • Kalendarium för vår kostnadsfria utbildningsserie för medlemmar.
 • Kunskapsbanken där du bland annat hittar information om våra mentorskapsprogram.
 • Information om föreningen.

Ansökan om inträde i föreningen gör du genom att fylla i formuläret som du finner under länken “Bli medlem” i webbsidans högra hörn.

Önskar du ta kontakt med oss så finner du kontaktuppgifter längst ned på webbsidan. Följ oss gärna på sociala medier genom att trycka på ikonerna för LinkedIn, Twitter och Instagram!

Mentorskapsprogram

Genom att skapa mötesplatser för bolagsjurister vill Sveriges Bolagsjurister främja utbyte av professionella erfarenheter och diskussioner för bolagsjurister. En sådan mötesplats är SB:s mentorskapsprogram, som har funnits sedan 2005.

 

Mentorskapsprogrammet 2021

Nu är det dags att anmäla sig till nästa års populära mentorskapsprogram. Anmälan sker genom formuläret HÄR senast den 15 december. Samma anmälningsformulär används av både mentorer och adepter.

Mentorskapsprogrammet startade 2005 och syftar till att sätta nyblivna eller relativt nyblivna bolagsjurister (adepter) i kontakt med mer erfarna bolagsjurister (mentorer). Det är ett tillfälle för erfarenhetsutbyte, reflektion och lärande både för adepter och mentorer. Genom att delta i programmet bidrar du till att skapa nya kontakter och bredda nätverket mellan bolagsjurister. Vi ser fram emot många deltagare år 2021!

Det mentorskapsprogram som pågår för 2020 har trots rådande världsläge varit uppskattat av både mentorer och adepter, som under året utmanats och lyckats att hitta lämpliga sätt att träffas digitalt. Återkopplingen från deltagarna är att det senaste mentorskapet har varit krävande, men också det mest engagerande hittills.

Eftersom antalet sökande adepter historiskt varit fler än antalet anmälda mentorer vill vi särskilt uppmuntra erfarna bolagsjurister att söka programmet.

Referenser från tidigare mentorer:


“Jag har hittills varit med i mentorskapsprogrammet i Sveriges Bolagsjuristers i fyra omgångar. Jag får möjligheten att träffa bolagsjurister i början av sin karriär och det blir ett givande utbyte av erfarenheter och frågor. Jag upplever att jag får med mig mer än vad jag ger. Det är en rolig erfarenhet och stimulerande att vara mentor.”
Hanna Jessing
Chefsjurist, Magnolia Bostad

“Det är tillfredsställande, roligt och väldigt engagerande att vara mentor – en unik möjlighet att hjälpa en yngre kollega in i världens bästa juristjobb!”
Markus Grape
Senior Counsel, Vattenfall

“Det är trevligt och givande att vara mentor. Man får nya perspektiv av att reflektera över sånt som är viktigt för adepten, och inte sällan också för en själv.”
Mikael Östman
Senior Vice President, General Counsel, Electrolux Group

Vid eventuella frågor, hör gärna av dig till koordinatorerna Annie Carlefred (annie.carlefred@bonava.com) eller Anna Unger Berglund (anna.unger.berglund@axis.com).

Information

För mer information, se
Programförklaringen.

 

Anmälan för 2021 är öppen till och med den 15 december.

 

Vid eventuella frågor och för ytterligare information hänvisas till Sveriges Bolagsjuristers mentorskapskoordinatorer.