Logga in

Välkommen till Sveriges Bolagsjurister!

Vi har skapat en ny webbplats som ska göra det enkelt för dig som är bolagsjurist att hitta information om oss och bli en del av vårt nätverk.

I huvudmenyn kan du enkelt navigera och ta del av:

 • Aktuella händelser så som branschnyheter och artiklar.
 • Kalendarium för vår kostnadsfria utbildningsserie för medlemmar.
 • Kunskapsbanken där du bland annat hittar information om våra mentorskapsprogram.
 • Information om föreningen.

Ansökan om inträde i föreningen gör du genom att fylla i formuläret som du finner under länken “Bli medlem” i webbsidans högra hörn.

Önskar du ta kontakt med oss så finner du kontaktuppgifter längst ned på webbsidan. Följ oss gärna på sociala medier genom att trycka på ikonerna för LinkedIn, Twitter och Instagram!

Mentorskapsprogram

Genom att skapa mötesplatser för bolagsjurister vill Sveriges Bolagsjurister främja utbyte av professionella erfarenheter och diskussioner för bolagsjurister. En sådan mötesplats är SB:s mentorskapsprogram, som har funnits sedan 2005.

 

Genom att skapa mötesplatser för bolagsjurister vill Sveriges Bolagsjurister främja utbyte av professionella erfarenheter och diskussioner för bolagsjurister. En sådan mötesplats är SBJ:s mentorskapsprogram, som har funnits sedan 2005.

Mentorskapsprogrammet syftar till att ge en möjlighet för nyblivna eller relativt nyblivna bolagsjurister (adepter) att upprätta en djupare kontakt med mer erfarna bolagsjurister (mentorer). Då mentorskap är en metod för erfarenhetsutbyte, reflektion och lärande är det vår erfarenhet att även mentorn, förutom tillfredsställelsen i att kunna hjälpa en mer junior bolagsjurist, kommer att finna ett värde i att ta del av adeptens synpunkter och erfarenheter.

Mentorskapet pågår formellt under ett kalenderår, även om det givetvis inte finns något hinder mot att upprätthålla kontakten även efter kalenderårets utgång. Om du vill delta i mentorskapsprogrammet fyller du i en ansökningsblankett, se länken nedan. Ansökningsperioden är öppen mellan den 1 september och den 15 december.

Anmälningen för 2020 är nu stängd och anmälan för 2021 öppnar under hösten 2020.

Anna Unger Berglund och Annie Carlefred är koordinatorer för mentorskapsprogrammet. Vid eventuella frågor om mentorskapsprogrammet, får du gärna höra av dig till koordinatorerna: mentorskapsprogram@sverigesbolagsjurister.se


Referenser från tidigare mentorer:

”Det är mycket givande att sätta sig in i de frågeställningar som väcks av adepterna vilket ger upphov till att du reflekterar över din egen situation. Dessutom är det intressant att få inblick i andra branscher.”
Dag Rehme
Chief Legal Counsel, IF

”Som mentor får jag ett fantastiskt tillfälle att träffa bolagsjurister i början av sin karriär (och som inte rapporterar till mig). Jag har varit med i mentorskapsprogrammet i Sveriges Bolagsjuristers i tre år nu. Min uppfattning är att jag får med mig mer än vad jag ger.”
Hanna Jessing
Chefsjurist, Magnolia Bostad

”Det är tillfredsställande, roligt och väldigt engagerande att vara mentor – en unik möjlighet att hjälpa en yngre kollega in i världens bästa juristjobb!”
Markus Grape
Senior Counsel, Vattenfall

”Efter en numera omfattande och spännande resa som bolagsjurist är det både trevligt och stimulerande att få vara mentor åt yngre kolleger i yrket. Det är en fin möjlighet till egen utveckling då man får nya perspektiv av att tillsammans reflektera över sånt som är viktigt för adepten, och inte sällan också för en själv. Sen är det förstås jättekul att kunna dela med sig av erfarenheter man samlat på sig genom åren. Jag får alltid något värdefullt tillbaka av det, och förhoppningsvis känner adepterna samma sak.”
Mikael Östman
Senior Vice President, General Counsel, Electrolux Group

Information

För mer information, se
Programförklaringen.

 

Anmälan för 2021 öppnar under november.

 

Vid eventuella frågor och för ytterligare information hänvisas till Sveriges Bolagsjuristers mentorskapskoordinatorer.