Logga in

Välkommen till Sveriges Bolagsjurister!

Vi har skapat en ny webbplats som ska göra det enkelt för dig som är bolagsjurist att hitta information om oss och bli en del av vårt nätverk.

I huvudmenyn kan du enkelt navigera och ta del av:

 • Aktuella händelser så som branschnyheter och artiklar.
 • Kalendarium för vår kostnadsfria utbildningsserie för medlemmar.
 • Kunskapsbanken där du bland annat hittar information om våra mentorskapsprogram.
 • Information om föreningen.

Ansökan om inträde i föreningen gör du genom att fylla i formuläret som du finner under länken “Bli medlem” i webbsidans högra hörn.

Önskar du ta kontakt med oss så finner du kontaktuppgifter längst ned på webbsidan. Följ oss gärna på sociala medier genom att trycka på ikonerna för LinkedIn, Twitter och Instagram!

Medlemskap

Välkommen till Sveriges Bolagsjurister

Sveriges Bolagsjurister, som bildades 1954, är en förening vars främsta syfte är att utgöra ett nätverk för svenska bolagsjurister. Genom att på olika sätt skapa en mötesplats för bolagsjurister samt att erbjuda mervärde för dess medlemmar i form av seminarieserier, mentorskapsprogram etc. vill föreningen medverka till utbyte av professionella erfarenheter och diskussioner om gemensamma frågor i branschen.

Föreningen är också genom sitt medlemskap i European Company Lawyers Association (ECLA) en förmedlande länk mellan de svenska medlemmarna och deras kollegor i andra europeiska länder.

För att kunna bli medlem i Sveriges Bolagsjurister måste man vara jurist anställd i företag, såsom bolagsjurist eller motsvarande, och där vare sig juristens huvudsakliga arbetsuppgift eller företagets huvudsakliga verksamhet är att förmedla juridisk rådgivning till externa klienter. Med företag avses organisationer som bedriver näringsverksamhet och inte huvudsakligen har offentligrättsliga funktioner.

Sveriges Bolagsjurister har över 1100 medlemmar över hela landet. Det stora flertalet av dem arbetar i Stockholm.

Sveriges Bolagsjurister leds av en styrelse på åtta personer. Föreningens högsta beslutande organ är föreningsmötet, som hålls två gånger varje år, vår och höst.

Föreningshuset hanterar vissa av föreningens administration, bl.a. medlemsregister, fakturering och bokföring. Medlemmar skall själva hantera sina kontaktuppgifter på Mina Sidor.
För frågor, vänligen kontakta oss på sverigesbolagsjurister@foreningshuset.se eller på telefon 08-121 513 19.

Frågor?

Vid frågor angående medlemskap är du välkommen att ringa till vårt kansli på telefonnummer 08-121 513 19 eller via mejl.