Logga in

Välkommen till Sveriges Bolagsjurister!

Vi har skapat en ny webbplats som ska göra det enkelt för dig som är bolagsjurist att hitta information om oss och bli en del av vårt nätverk.

I huvudmenyn kan du enkelt navigera och ta del av:

 • Aktuella händelser så som branschnyheter och artiklar.
 • Kalendarium för vår kostnadsfria utbildningsserie för medlemmar.
 • Kunskapsbanken där du bland annat hittar information om våra mentorskapsprogram.
 • Information om föreningen.

Ansökan om inträde i föreningen gör du genom att fylla i formuläret som du finner under länken “Bli medlem” i webbsidans högra hörn.

Önskar du ta kontakt med oss så finner du kontaktuppgifter längst ned på webbsidan. Följ oss gärna på sociala medier genom att trycka på ikonerna för LinkedIn, Twitter och Instagram!

Årets Bolagsjurist, Årets Uppdrag, Årets Stjärnskott 2021

Publicerad den 04 januari 2021

Pressmeddelande, 4 januari 2021

För nionde året i rad delar Sveriges Bolagsjurister tillsammans med Advokatfirman Vinge och Affärsvärlden ut priset Årets Bolagsjurist. Syftet med priset är att lyfta fram bolagsjuristens roll och uppmärksamma hur bolagsjurister gör skillnad i affärsverksamheten. Förutom huvudkategorin – Årets Bolagsjurist – utses även Årets Uppdrag och Årets Stjärnskott. Årets vinnare utses i samband med Sveriges Bolagsjuristers Vårmöte 2021.

  • Årets Bolagsjurist ska vara en person som är verksam som bolagsjurist och som under föregående år visat sig särskilt framstående och skapat betydande mervärde för företaget/organisationen genom att ha bidragit till dess utveckling och framgångar.
  • Pristagaren av Årets Uppdrag ska vara en bolagsjurist som under föregående år aktivt medverkat vid ett uppdrag som stuckit ut ur mängden och varit särskilt viktigt sett till storlek, utmaning och/eller värdeskapande för företaget. Det kan exempelvis vara en företagsöverlåtelse, en domstolsprocess, ett compliance-projekt, en börsintroduktion, en omstrukturering eller annan typ av affär.
  • Syftet med utmärkelsen Årets Stjärnskott är att särskilt uppmärksamma en bolagsjurist som tydligt är på väg uppåt i sin karriär. Personen arbetar som bolagsjurist och har visat prov på särskild fallenhet för sin roll, men också stor potential att utvecklas ytterligare. Personen kan ha arbetat som bolagsjurist både en kortare eller längre tid.

De senaste fyra åren har förutom Årets Bolagsjurist även Årets Rising Star samt Årets Deal utsetts. Då vi sett ett behov av att kunna uppmärksamma en bolagsjurist som skapat betydande värde för verksamheten i ett särskilt uppdrag även utanför en deal eller transaktion, har vi valt att forma om och bredda utmärkelsen för Årets Deal till Årets Uppdrag. I samband med detta har vi även döpt om utmärkelsen Årets Rising Star till Årets Stjärnskott.

Nominering av kandidat sker på www.aretsbolagsjurist.se till och med 14 februari 2021.

Eventuella frågor besvaras av:
Caroline Falconer, ordförande, Sveriges Bolagsjurister
ordforande@sverigesbolagsjurister.se, 072-5665657

Elisabeth Wanngård, kommunikatör, Vinge
elisabeth.wanngard@vinge.se, 070-4293301


Sveriges Bolagsjurister, som bildades 1954, är en förening vars främsta syfte är att utgöra ett nätverk för bolagsjurister i Sverige. Genom att på olika sätt skapa en mötesplats för bolagsjurister samt att erbjuda mervärde för dess medlemmar i form av seminarier, mentorskapsprogram etc. vill förening medverka till ett utbyte av professionella erfarenheter och diskussioner om gemensamma frågor i yrkeslivet.