Logga in

Välkommen till Sveriges Bolagsjurister!

Vi har skapat en ny webbplats som ska göra det enkelt för dig som är bolagsjurist att hitta information om oss och bli en del av vårt nätverk.

I huvudmenyn kan du enkelt navigera och ta del av:

 • Aktuella händelser så som branschnyheter och artiklar.
 • Kalendarium för vår kostnadsfria utbildningsserie för medlemmar.
 • Kunskapsbanken där du bland annat hittar information om våra mentorskapsprogram.
 • Information om föreningen.

Ansökan om inträde i föreningen gör du genom att fylla i formuläret som du finner under länken “Bli medlem” i webbsidans högra hörn.

Önskar du ta kontakt med oss så finner du kontaktuppgifter längst ned på webbsidan. Följ oss gärna på sociala medier genom att trycka på ikonerna för LinkedIn, Twitter och Instagram!

Mentorskapsprogram

Genom att skapa mötesplatser för bolagsjurister vill Sveriges Bolagsjurister främja utbyte av professionella erfarenheter och diskussioner för bolagsjurister. En sådan mötesplats är SB:s mentorskapsprogram, som har funnits sedan 2005.

Mentorskapsprogrammet syftar till att ge en möjlighet för nyblivna eller relativt nyblivna bolagsjurister (adepter) att upprätta en djupare kontakt med mer erfarna bolagsjurister (mentorer). Då mentorskap är en metod för erfarenhetsutbyte, reflektion och lärande är det vår erfarenhet att även mentorn, förutom tillfredsställelsen i att kunna hjälpa en mer junior bolagsjurist, kommer att finna ett värde i att ta del av adeptens synpunkter och erfarenheter.

Mentorskapet pågår formellt under ett kalenderår, även om det givetvis inte finns något hinder mot att upprätthålla kontakten även efter kalenderårets utgång. Om du vill delta i mentorskapsprogrammet fyller du i en ansökningsblankett och mailar den till mentorskapskoordinatorerna. Ansökningsperioden är öppen mellan den 1 september och den 15 november.

Nu söker vi både adepter och mentorer för 2018.

Nya koordinatorer för mentorskapsprogrammet

Maria Alm och Amanda Humell tar över som nya koordinatorer för mentorskapsprojektet efter Karin Thorzén Vetterskog och Jennie Ekenger. Maria Alm är Legal Director på techbolaget Springworks, tidigare jurist på Google. Tog juristexamen 2013 och blev medlem i Sveriges Bolagsjurister 2016. Deltog i mentorskapsprogrammet som adept 2017. Amanda Humell är Legal Counsel på Hewlett Packard Enterprise. Tog juristexamen 2013 och blev medlem i Sveriges Bolagsjurister 2016. Deltog i mentorskapsprogrammet som adept 2017.

 

Anmäl dig här.

Maria Alm

Springworks

Maila Maria

Information

För mer information, se
Programförklaringen.

 

ANMÄLAN SENAST DEN 15 NOV
– SKER HÄR.

 

Vid eventuella frågor och för ytterligare information hänvisas till Sveriges Bolagsjuristers mentorskapskoordinatorer.

Kalendarium:

Inga poster finns.

Läs hela kalendariet