Logga in

Välkommen till Sveriges Bolagsjurister!

Vi har skapat en ny webbplats som ska göra det enkelt för dig som är bolagsjurist att hitta information om oss och bli en del av vårt nätverk.

I huvudmenyn kan du enkelt navigera och ta del av:

 • Aktuella händelser så som branschnyheter och artiklar.
 • Kalendarium för vår kostnadsfria utbildningsserie för medlemmar.
 • Kunskapsbanken där du bland annat hittar information om våra mentorskapsprogram.
 • Information om föreningen.

Ansökan om inträde i föreningen gör du genom att fylla i formuläret som du finner under länken “Bli medlem” i webbsidans högra hörn.

Önskar du ta kontakt med oss så finner du kontaktuppgifter längst ned på webbsidan. Följ oss gärna på sociala medier genom att trycka på ikonerna för LinkedIn, Twitter och Instagram!

Mentorskapsprogram

Genom att skapa mötesplatser för bolagsjurister vill Sveriges Bolagsjurister främja utbyte av professionella erfarenheter och diskussioner för bolagsjurister. En sådan mötesplats är SB:s mentorskapsprogram, som har funnits sedan 2005.

Mentorskapsprogrammet syftar till att ge en möjlighet för nyblivna eller relativt nyblivna bolagsjurister (adepter) att upprätta en djupare kontakt med mer erfarna bolagsjurister (mentorer). Då mentorskap är en metod för erfarenhetsutbyte, reflektion och lärande är det vår erfarenhet att även mentorn, förutom tillfredsställelsen i att kunna hjälpa en mer junior bolagsjurist, kommer att finna ett värde i att ta del av adeptens synpunkter och erfarenheter.

Mentorskapet pågår formellt under ett kalenderår, även om det givetvis inte finns något hinder mot att upprätthålla kontakten även efter kalenderårets utgång. Om du vill delta i mentorskapsprogrammet fyller du i en ansökningsblankett och mailar den till mentorskapskoordinatorerna. Ansökningsperioden är öppen mellan den 1 september och den 15 november.

Koordinatorer för mentorskapsprogrammet

Jennifer Grape är koordinatorer för mentorskapsprojektet. Jennifer Grape är Legal Counsel på telekombolaget Tre. Tog juristexamen 2012 och blev medlem i Sveriges Bolagsjurister 2018. Deltar i mentorskapsprogrammet som adept 2019.

 

Anmäl dig här.

Jennifer Grape

Tre

Maila Jennifer

Information

För mer information, se
Programförklaringen.

 

ANMÄLAN SENAST DEN 15 NOV
– SKER HÄR.

 

Vid eventuella frågor och för ytterligare information hänvisas till Sveriges Bolagsjuristers mentorskapskoordinatorer.