Logga in

Välkommen till Sveriges Bolagsjurister!

Vi har skapat en ny webbplats som ska göra det enkelt för dig som är bolagsjurist att hitta information om oss och bli en del av vårt nätverk.

I huvudmenyn kan du enkelt navigera och ta del av:

 • Aktuella händelser så som branschnyheter och artiklar.
 • Kalendarium för vår kostnadsfria utbildningsserie för medlemmar.
 • Kunskapsbanken där du bland annat hittar information om våra mentorskapsprogram.
 • Information om föreningen.

Ansökan om inträde i föreningen gör du genom att fylla i formuläret som du finner under länken “Bli medlem” i webbsidans högra hörn.

Önskar du ta kontakt med oss så finner du kontaktuppgifter längst ned på webbsidan. Följ oss gärna på sociala medier genom att trycka på ikonerna för LinkedIn, Twitter och Instagram!

Aktuellt

Seminarium hos Skiljedomsinstitutet om tvistlösning

Publicerad den 14 februari 2019

Den 14 mars hålls ett seminarium om hur man förhandlar ”midnattsklausulen” – dvs. olika tvistlösningsalternativ när man skriver avtal. På seminariet går man igenom olika alternativ, vad man ska tänka på i valet av tvistlösningsmetod, och argument för olika lösningar. Läs mer HÄR.

Seminarium i riksdagen om medling

Publicerad den 06 februari 2019

Den 26 mars hålls ett seminarium om ”Medling – konstruktiv tvistlösning för kommersiella tvister i det 21:a århundrandet” i riksdagen där bl.a. Michael McIlwrath från General Electric och Bill Marsh som är internationell medlare och utbildare deltar. Dessutom medverkar bl.a. Eric M. Runesson, Annette Magnusson och Christina Ramberg. Läs mer HÄR.

Ny sekreterare och ny kommunikationsansvarig styrelseledamot sökes

Publicerad den 06 februari 2019

Efter ett mycket engagerat arbete i Sveriges Bolagsjuristers styrelse lämnar nu Richard Brolin och Marie Öhrström sina uppdrag. På grund av detta blir styrelseplatserna som sekreterare och kommunikationsansvarig lediga. Vår ambition och förhoppning är att med hjälp av vår valberedning kunna presentera nya kandidater på vårmötet. Stort tack för era insatser Marie och Richard! Det är […]

Lönestatistik

Publicerad den 23 januari 2019

Du finner statistik gällande 2018 års löner för bolagsjurister i Sverige HÄR. HR Commitment AB har hjälpt oss med att ta fram denna statistik. Statistiken baseras på svar från 715 medlemmar. HR Commitment och styrelsen hoppas att resultatet kommer väcka en och annan tanke och att det kommer att vara till hjälp i kommande lönediskussioner. […]

Utbildningsprogram

Publicerad den 17 januari 2019

Årets fullmatade utbildningsprogram hittar du HÄR. Samtliga dessa seminarier är kostnadsfria och exklusiva för våra medlemmar. Du anmäler dig på det sätt som anges i den inbjudan som skickas ut inför varje seminarium. Mycket nöje!